12 April 1992: De opening van Euro Disneyland


(!) Do you speak another language? Then use the translate function ! Translate this website to 9 different languages. (!) Parlez-vous une autre langue? Ensuite, utilisez la fonction de traduction ! Traduisez ce site en 9 langues différentes.

Het was 12 april 1992. Om 9.01 uur stipt. Disneyland Parijs (toen nog Euro Disneyland geheten) opende eindelijk haar deuren. De droom was nog maar net begonnen. Maar wat zijn we al ver!

Het idee stamt uit 1976, maar pas na het succes van Tokyo Disneyland (1983), het eerste Disney Park buiten de Verenigde Staten, werd het project echt gelanceerd. Nadat de ideale locatie was gevonden en na meerdere jaren van ontwikkeling, werd op 3 augustus 1988 de eerste steen gelegd en luidde het begin in van vier jaar faraonisch werk – de grootste bouwplaats in de Europese geschiedenis na de Kanaaltunnel! De cijfers zijn duizelingwekkend: er zullen meer dan 10.000 arbeiders uit heel Europa komen om een ​​gigantische infrastructuur van meer dan 600 hectare op te zetten die bestemd is om een ​​echte droombestemming te worden.

Bij de opening van deze magische plek was het duidelijk dat een enkele dag vol festiviteiten niet genoeg zou zijn!

De festiviteiten begonnen daarom op de avond van vrijdag 10 april, met de inhuldiging van vijf van de zes hotels op de bestemming, evenals Disney Village, toen nog het Disney Festival genoemd. De avond eindigt om 12.30 uur met “La Féérie du Lac Enchanté”, een flamboyante show die geluid, licht, lasers, vuurwerk en projecties combineert op het water van Lake Buena Vista.

De volgende dag begon de dag om 9.00 uur met de inhuldiging van het Disneyland Hotel, een prelude op een uitzonderlijke gala-avond uitgezonden op Mondovision, in aanwezigheid van een groot aantal internationale sterren, variërend van de Gipsy Kings tot Cher, waaronder tenor José Carerras en actrice Angela Lansbury. Toen het traditionele lint eenmaal was doorgeknipt, kon Mickey eindelijk het publiek uitnodigen om met hem mee te gaan in dit magische koninkrijk. Alles stond klaar voor de opening voor het grote publiek de volgende ochtend.

Het was 12 april om 9.01 uur stipt. De droom was nog maar net begonnen en was nog niet klaar om te stoppen.

Een reactie achterlaten

Translate this website