30 Mei 1993: Opening van de “LEGENDS OF THE WILD WEST” in Disneyland Paris


(!) Do you speak another language? Then use the translate function ! Translate this website to 9 different languages. (!) Parlez-vous une autre langue? Ensuite, utilisez la fonction de traduction ! Traduisez ce site en 9 langues différentes.

Tegenwoordig staat bekend dat de wallen van Fort Comstock een van de meest opvallende uitzichten op Frontierland bieden. Maar wist je dat ze niet altijd toegankelijk waren voor het publiek? Begin 1993 lanceerde het park, gezien het succes van Euro Disneyland, een enorm uitbreidingsprogramma, en het was in die tijd dat het Frontierland-team van plan was om de bovenste verdiepingen van het fort te openen door een hele “visit-expositie” (wandeling- er doorheen).

Een reeks concepten werd vervolgens geproduceerd door illustrator Fernando Tenedora, wiens prachtige ontwerpen voor Phantom Manor bekend zijn, onder leiding van Imagineer Jeff Burke. Elk van hen vertegenwoordigt legendarische figuren uit het Westen in hun dagelijkse omgeving: de goudzoeker, de outlaw, de vertegenwoordiger van de wet, de man van de scene (Buffalo Bill), evenals de man van de grenzen (Davy Crockett).

Omwille van de authenticiteit voeren de Imagineers ook onderzoek uit in het Buffalo Bill Historical Center, de Denver Public Library, het Circus World Museum, de United States Military Academy en zelfs Culver Pictures Inc., zodat elke scène historisch perfect wordt gedocumenteerd. getuige de vele rekwisieten en decoratieve elementen van de attractie.

Door middel van deze minutieus gereconstrueerde schilderijen is Legends of the Wild West een ideale manier om de manier van leven van de Amerikaanse pioniers te ontdekken en jezelf onder te dompelen in de geschiedenis en geest van Thunder Mesa.

Een reactie achterlaten

Translate this website