De opening van de Tower of Terror in 2008 in het Walt Disney Studios Park


(!) Do you speak another language? Then use the translate function ! Translate this website to 9 different languages. (!) Parlez-vous une autre langue? Ensuite, utilisez la fonction de traduction ! Traduisez ce site en 9 langues différentes.

Het verhaal van vanavond voert ons terug naar de lancering van The Tower of Terror in het Walt Disney Studios Park. Op 5 april 2008 waanden de gasten van deze uitzonderlijke avond zich een traditionele inhuldiging bij te wonen, met toespraak en lint. Maar zeker niet om zelf te switchen… in de Vierde Dimensie!

Omdat die avond niemand de toren zou inwijden. De Toren zelf zou zijn verhaal vertellen. Dat van een hoge plaats in Hollywood in zijn hoogtijdagen, wiens lot op zijn kop zou worden gezet tijdens een rampzalige Halloween-nacht van 1939, waarin de vijf inzittenden van een van de liften op mysterieuze wijze verdwenen zonder het minste spoor achter te laten…

Dankzij spectaculaire videoprojecties op de gevel van het gebouw en de bijdrage van de Cast Members van het Park, werden de gasten van deze onvergelijkbare avond echt getransporteerd naar het Hollywood van de jaren dertig, met zijn luxe auto’s, zijn miljardairs en zijn sterren in klederdracht. Maar de ervaring nam een ​​nog ongelooflijkere wending toen de laatstgenoemden plotseling veranderden in bleke geesten en hen kwamen ophalen voor hun allereerste bezoek aan de attractie, dat ze niet snel zouden vergeten…

Deze avond stond op meer dan één manier in het teken van de geschiedenis van Disneyland Parijs, met name vanwege de bijzonder suggestieve sfeer, maar ook voor het eerste gebruik van mapping, deze technologie die het mogelijk maakt om geanimeerde beelden op de gevel van een gebouw te projecteren en zo grootse verhalen te vertellen. Een primeur die de deur (lift) zou openen naar vele toekomstige shows, zoals Disney Illuminations of Star Wars: The Galactic Celebration.

Een reactie achterlaten

Translate this website