De verdwenen kasteelboog van Fantasyland in Disneyland Paris

Toen Disneyland Paris in 1992 als Euro Disney werd geopend kon je net zoals vandaag vanuit 3 ingangen naar Fantasyland. De meest bekende ingang van Fantasyland is recht door het Kasteel van Doornroosje, maar je kan uiteraard ook helemaal links van het kasteel naar Fantasyland en uiteraard ook via de rechterkant met zicht op It’s A Small World.

Als je de laatste optie koos tijdens de eerste 8 jaar van Fantasyland kon je hier een boog zien tussen de 2 kasteeltorentjes met de naam “FANTASYLAND” opgeschreven. De boog is helaas verwijderd, de meeste fans hebben het zelf nooit anders geweten.

De boog van “FANTASYLAND” werd namelijk verwijderd voor de doortocht van Disney Imaginations Parade die werd gemaakt ter gelegenheid van de viering rond het jaar 2000. Deze paradewagens waren zo groot dat ze onmogelijk onder de boog konden rijden, het waren de hoogste paradewagens ooit in Disneyland Paris.

Disneyland Paris
Disney’s Imaginations Parade, de hoogste paradewagens ooit in Disneyland Paris.

De grote paradewagens konden wel in twee “geplooid” worden om op die manier backstage in Main Street USA onder het spoor van de Disneyland Railroad te kunnen en zo naar Fantasyland te rijden om klaar te staan voor de volgende dag.

Op deze unieke foto’s zien je kasteelboog in aanbouw en de afwerking met de letters die FANTASYLAND vormen.

Translate this website