Disneyland Paris creëren


(!) Do you speak another language? Then use the translate function ! Translate this website to 9 different languages. (!) Parlez-vous une autre langue? Ensuite, utilisez la fonction de traduction ! Traduisez ce site en 9 langues différentes.

Voordat we naar de openingsdag van Disneyland Paris gaan, kijken we even terug naar de creatie van het meest magische themapark van Europa. In 1987 werd Disneyland Paris een officieel project toen er een overeenkomst werd getekend door de Walt Disney Company en de Franse overheid.
Volgens de overeenkomst zou het volgende jaar worden begonnen met de bouw van Euro Disneyland, dat zou worden gevestigd in Marne-la-Vallée, op korte afstand van de stad Parijs.

De overeenkomst werd ondertekend door de Franse premier Jacques Chirac en de toenmalige CEO van de Walt Disney Company Michael Eisner, en terwijl Disneyland Paris vandaag zijn grote stappen heeft gemaakt, zelfs in 1987 tijdens de ondertekening van de overeenkomst, voelden sommige Disney-fans en de Franse lokale bevolking zich gemengd aan het project.


De onderhandelingen die tot de overeenkomst leidden, duurden bijna twee jaar om tot voorwaarden te komen waarmee beide partijen akkoord zouden gaan, met als belangrijkste probleem dat Franse functionarissen het werk aan het resort alleen zouden goedkeuren als het de Franse cultuur en de Franse taal viert.

In ruil voor het akkoord van Disney met deze voorwaarden, verstrekte de Franse regering het bedrijf een reeks laagrentende leningen om aan het resort te beginnen, met dien verstande dat de voorwaarden zouden worden gerespecteerd en dat het project 20.000 bouwbanen zou creëren, gevolgd door 30.000 Cast Member-posities zodra het resort werd geopend.

Een reactie achterlaten

Translate this website