Euro Disney vanuit de lucht vlak na de opening


(!) Do you speak another language? Then use the translate function ! Translate this website to 9 different languages. (!) Parlez-vous une autre langue? Ensuite, utilisez la fonction de traduction ! Traduisez ce site en 9 langues différentes.

Deze merkwaardige luchtfoto, gedeeld door voormalige Disney Imagineer Jim Shull, toon hoe dat Disneyland Paris (toen nog Euro Disney) eruit zag vanuit de lucht rond de tijd van de opening in 1992. Voor de mensen die Disneyland Paris wat beter kennen zijn er toch enkele opmerkelijke dingen te zien op de foto.

In Adventureland zie je duidelijk een volledige lege plaats, daar kan je vandaag Indiana Jones vinden die niet gebouwd werd voor de opening van Euro Disney, maar pas bij de eerste uitbreidingsplannen.

Bij de gele pijl is de ruimte te zien waar nu Space Mountain staat, deze attractie was altijd al gepland voor het Disneyland Park maar werd uitgesteld om enkele jaren na opening het park opnieuw in de kijker te kunnen zetten met een grote nieuwe attractie.

Uiteraard is er nog geen spoor van het Walt Disney Studios Park te zien in 1992, maar je kan er wel al een stuk bos zien. Dat bos is nu hetzelfde bos waar je moet doorrijden bij Cars Road Trip.

Verder kan je ook zien dat het Val d’Europe gebied met het shoppingcenter en de vele appartementen en kantoren nog helemaal moet beginnen, bij het politiekantoor zie je dat de weg nog niet helemaal werd aangelegd en plots stopt. Er is ook nog een toegang via de achterkant van Disney Village, de gasten kunnen alleen vanuit de richting van de Hotels / Disney Village komen of vanuit de richting grote parking.

Translate this website