In 2000 lanceerde Disneyland Paris een parade met de hoogste wagens ooit in het park


(!) Do you speak another language? Then use the translate function ! Translate this website to 9 different languages. (!) Parlez-vous une autre langue? Ensuite, utilisez la fonction de traduction ! Traduisez ce site en 9 langues différentes.

Disneyland Paris gaat het nieuwe millennium in

De start van een nieuw millennium kon niet zomaar zonder aandacht voorbijkomen in Disneyland Paris. Daarom werd beslist een volledige nieuwe parade “Disney Imaginations Parade” te lanceren in het Disneyland Park. De parade was door veel verschillende redenen een hele speciale parade. De parade kreeg enorme hoge paradewagens, daardoor moest zelfs de ingang naar Fantasyland, rechts van het kasteel, aangepast worden omdat de wagens er niet doorheen konden rijden.

Grote wagens beelden verschillende continenten uit

De grote wagens kregen telkens een Disney personage centraal in het midden omsingeld door enorme grote decoratiestukken die telkens een continent uitbeelden. Op de foto’s hieronder kan je die grote floats bekijken. Zo zie je Minnie Mouse in Aziatisch thema met de Chinese Lange Muur als een sjaal rond haar. Ze heeft ook een waaier vast met vlaggen van verschillende Aziatische landen en we zien ook de wereldberoemde Taj Mahal.

Van Azië tot Amerika

Dan was er ook een float waarin we Chip & Dale konden herkennen in Egyptische bouwwerken, die het continent Afrika tot leven wekten. Goofy presenteerde het grote Noord-Amerika, Goofy had de rol van het vrijheidsbeeld uit New York op zich genomen en er waren ook verwijzingen naar Las Vegas en naar Mount Rushmore. Bij Donald Duck ging het er erg feestelijk aan toe, hij had de sfeer van Rio de Janeiro meegebracht en zo de rest van Zuid-Amerika met ook Mexico. Daisy Duck kwam al surfend vanuit Australië / Oceanië naar Disneyland Paris. Iedere wagen had ook heel wat dansers en figuranten die in bijbehorende kostuums zorgde dat de parade extra kleurrijk was.

Behalve de grote floats die de meeste aandacht kregen waren er daartussen ook kleinere floats die telkens het continent aankondigden die aan de beurt kwam. Deze kleine floats hadden een soort Miss die een lint droeg om haar continent te presenteren.

Disneyland Paris annuleerde parade na slechts 1 jaar

Disney’s Imaginations Parade had waarschijnlijk de meest kleurrijke floats en de meest gedetailleerde floats die ooit in Disneyland Paris werden gemaakt. Maar toch was de parade niet zo lang te zien. Slechts 1 jaar kon je deze parade bewonderen, en dat is zeer kort als je weet dat Disney Parades normaal 5 tot 10 jaar rijden voordat ze vervangen worden door een nieuwe parade.

Onpopulair bij gasten

Deze parade had wat zijn problemen waardoor ze niet zo populair was bij gasten. De grootste kritiek was dat er weinig tot bijna geen Disney figuren aan de parade deelnamen, iets wat iedere gast van Disneyland Paris uiteraard wel verwacht. En ook al zijn er grote Disney personages uitgebeeld in de paradewagens, toch willen de gasten de personages zelf ook zien en die waren er enkel bij de openingsfloat.

De openingsfloat was een grote zeppelin die ons rond de wereld ging brengen naar de verschillende continenten met Mickey Mouse als piloot. Bij deze openingsfloat liepen de enige Disney personages in de parade. Alle personages die later in de parade ook groot uitgebeeld werden op hun eigen float liepen hier mee in outfits gelijk aan hun paradewagens. Goofy met de kroon van het vrijheidsbeeld op zijn hoofd, Donald Duck met zijn Mexicaanse hoed en Minnie Mouse met traditionele Chinese kledij.

Technische uitdaging

En behalve dat de tevredenheid bij de gasten niet zo groot was, was het ook technisch een grote uitdaging om de parade dagelijks te brengen. Vele van de grote floats moesten als het ware “geplooid” worden om in Main Street USA backstage onder het spoor van de Disneyland Railroad te kunnen rijden richting Fantasyland voor de volgende dag. De technische uitdagingen en de ontevredenheid van de bezoekers hebben ervoor gezorgd dat deze unieke parade werd afgevoerd. Het themalied van de parade “All Around the World” zal waarschijnlijk iedereen kennen, want dit werd lang na de parade nog voor veel verschillende events en filmpjes gebruikt.

Een reactie achterlaten

Translate this website