In het park op openingsdag 12 April 1992

Disneyland Paris zelf had op de openingsdag 29 attracties en de lay-out van het park leek erg op het oorspronkelijke Disneyland Park, met uitzondering van Discoveryland dat Tomorrowland verving, dat grotendeels is geïnspireerd door het werk van Jules Verne en HG Wells.
In een andere opmerkelijke verandering ten opzichte van andere parken in Disneyland-stijl, opende Disneyland Parijs met één van de meest unieke kasteelontwerpen die Disney ooit had gemaakt. “Le Château de la Belle au Bois Dormant”, of Kasteel van Doornroosje, heeft wel enige inspiratie gehaald uit het Duitse kasteel Neuschwanstein, maar het ontwerp is grotendeels gebaseerd op fantasie.

12 April 1992

In een poging om Franse gasten en toeristen uit heel Europa aan te trekken, een continent met veel historische, grootse en redelijk toegankelijke kastelen die bezoekers kunnen ervaren, hebben Disney Imagineers besloten om nog verder in het sprookjesachtige ontwerp van het kasteel te leunen dan ze tot nu toe in andere Disneyland-parken hadden.


Het resultaat van deze heruitvinding was het adembenemende kasteel dat we vandaag zien, dat 50 meter hoog is in het midden van het park en rechtstreeks uit een sprookje lijkt te leven.
Hoewel Disneyland Parijs in het eerste jaar dat het open was ongeveer 11 miljoen bezoekers trok, kende het park een moeizame start. Er waren protesten van de lokale bevolking en critici riepen het nieuwste Disney-resort uit voor het promoten van Amerikaans consumentisme op een locatie waar bewoners zich meer zorgen maakten over authentieke cultuur. En hoewel een definitieve reden nog moet worden bevestigd, was de openingsdag in het resort eigenlijk vrij rustig in termen van drukte.


De Franse regering zette zich schrap voor drukte zoals de openingen van andere Disney-themaparken en -resorts en gaf verkeersadviezen uit en adviseerde mensen om wegen naar het park te vermijden om files te verminderen. Of er nu eigenlijk zo weinig mensen geïnteresseerd waren in een bezoek aan de openingsdag, of dat zoveel mensen schrokken van het vooruitzicht van enorme drukte, de opkomst voor Disneyland Parijs was in het begin enige tijd laag.


Een reactie achterlaten

Translate this website