«It’s A Small World» Holiday Celebration


(!) Do you speak another language? Then use the translate function ! Translate this website to 9 different languages. (!) Parlez-vous une autre langue? Ensuite, utilisez la fonction de traduction ! Traduisez ce site en 9 langues différentes.

It’s A Small World Holiday Celebration begint in Europa

Onze cruise begint in Europa, in Scandinavië om precies te zijn. Daar ontmoeten we Sint Lucia, gekleed in een witte jurk met een rode sjerp. Volgens de Noordeuropese traditie draagt zij op 13 december een kroontje, gemaakt van sparrentakjes met kaarsjes erin. Ze biedt de gasten koffie met koek aan en wordt begeleid door een groep kinderen. Een stukje verder ziet u een stel prachtige maskers. 

Dit Italiaanse tafereeltje lijkt zó uit het Venetiaanse carnaval weggelopen. Had u nou maar wat confetti om over die gekostumeerde kinderen te strooien!

We verlaten het vasteland van Europa en zetten koers richting Azië. Daar maakt de bevolking zich klaar voor het grootste feest van het jaar. Een lange rode draak en een pauw symboliseren yin en yang, de eenheid die dit nieuwjaarsfeest kenmerkt. 

Naast de Taj Mahal staat een beeltenis van Divali. Zij is de godin die centraal staat wanneer de Indiërs in november het einde van de moesson vieren. Kinderen hebben hun kleurrijkste sari aangetrokken, dragen sieraden en houden slingers van jasmijn in hun handjes.

In Arabië dragen de kinderen hun mooiste vest en hun hoofd is met een kleurige tulband bedekt. Ze eten traditionele koekjes en suikerpoppetjes om Eid Ul Fitr (het einde van de ramadan) te vieren. 

Een paar landen verderop, in Israël, verspreidt een kandelaar met acht kaarsen het licht dat Hanukkah symboliseert, het feest van licht.

Afrika is versierd met veelkleurige slingers en fonkelende lichtjes in de hemel maken ons duidelijk dat het Maanfeest in sommige landen van dit continent heel populair is. Deze avond mogen kinderen heel laat opblijven om te zien hoe de nieuwe maan zijn toverachtige licht verspreidt.

We steken de oceaan over en zetten voet aan land in Latijns-Amerika. En waar kun je hier beter feesten dan in Rio de Janeiro, de stad van het wereldberoemde carnaval? “It’s a Small World” zonder de samba is gewoon ondenkbaar… 

In Zuid-Amerika, maar ook in Spanje, wordt op 6 januari het Driekoningenfeest gevierd. Het is er zelfs nog populairder dan Kerstmis. Op deze dag wordt de komst van de Drie Wijzen naar Bethlehem herdacht. En net zoals zij toen cadeaus voor het Kindje Jezus meebrachten, gaan ze nu elk jaar bij de kinderen op bezoek.

Een reactie achterlaten

Translate this website