Lancering van Space Mountain: Mission 2 op 9 April 2005 in Disneyland Paris


(!) Do you speak another language? Then use the translate function ! Translate this website to 9 different languages. (!) Parlez-vous une autre langue? Ensuite, utilisez la fonction de traduction ! Traduisez ce site en 9 langues différentes.

“We gaan naar de maan, we gaan naar de planeten, we gaan naar de sterren, zoals we vandaag van Liverpool naar New York gaan, gemakkelijk, snel, zeker en de atmosferische oceaan zal worden overgestoken zoals de oceanen van de Maan! »

Dit zouden de woorden kunnen zijn van een lucht- en ruimtevaartingenieur, maar het zijn die van Michel Ardan, een van de helden van Jules Verne’s profetische roman Van de aarde naar de maan. Inderdaad, in dit verhaal wordt het projectiel nog niet gelanceerd naar onze satelliet die de Franse avonturier al van plan is reizigers nog verder de ruimte in te sturen!

Het is in dezelfde geest dat Space Mountain: Mission 2 werd bedacht, als de logische voortzetting van Space Mountain: From the Earth to the Moon. En om deze tweede missie mogelijk te maken, moest de Columbiad opnieuw worden gekalibreerd, zodat het schot vanaf de basis van het geweer werd genomen. Door de lanceringsfase te verlengen, konden rakettreinen nu “voorbij de maan, naar de rand van het universum” vliegen en kosmische fenomenen tegenkomen die zo spectaculair zijn als een komeet en zelfs een supernova!

Space Mountain: Mission 2, officieel geopend voor het publiek op 9 april 2005, blies Jules Verne’s droom nieuw leven in door middel van een reis en unieke speciale effecten in combinatie met een hectische soundtrack met techno-accenten. Deze muziek inspireerde ook de beroemde DJ Tiësto die tijdens het openingsconcert van de attractie het plezier van het remixen ervan niet kon weerstaan.

Maar daar zou het feest niet stoppen! De maker van de “Space Age”-compilatie keerde inderdaad een paar dagen later, op 16 april, terug naar Disneyland Parijs voor een uitzonderlijke avond als voorbode van de Electroland-festivals die sinds 2017 de sfeer bepalen voor de zomers in het Walt Disney Studios Park!

Een reactie achterlaten

Translate this website