Tips voor een geslaagd verblijf in Disneyland Paris 2000


(!) Do you speak another language? Then use the translate function ! Translate this website to 9 different languages. (!) Parlez-vous une autre langue? Ensuite, utilisez la fonction de traduction ! Traduisez ce site en 9 langues différentes.

“Ik vind het van het allergrootste belang dat Disneyland een wonderbaarlijke plek is waar kinderen en volwassenen samen opwindende avonturen kunnen beleven, wonderbaarlijke momenten ervaren en weer vertrekken met het gevoel dat ze nog gelukkiger zijn geworden”. – Walt Disney

Trouw aan deze wens van Walt Disney hebben wij een gids voor u samengesteld die u helpt Disneyland Paris te ontdekken en volop gebruik te maken van alle geboden activiteiten. Wij wensen u een geweldige tijd bij ons toe en hopen dat u een onvergetelijke vakantie heeft !

Disneyland Paris

Indiana Jones and the Temple of Peril: Backwards

Uit de fantasie van George Lucas en Disney is een gloednieuw avontuur ontstaan die de wereld op z’n kop zet: Indiana Jones and the Temple of Peril: Backwards. Spring in het avontuur en ontdek de held die in je zit. Vanaf 1 april.

The Tarzan Encounter
Diep in het hart van de jungle, verscholen onder het bladerdek van woudreuzen, beleef je een klassiek verhaal van heel dichtbij: The Tarzan Encounter. Welkom in de jungle, waar het avontuur nog ongetemd is. The Tarzan Encounter, geïnspireerd op de 37e avondvullende Disney-film. Live in Disneyland Paris. Vanaf 1 april tot en met 1 oktober.

Disneyland Paris

Het Programma

Disney’s ImagiNations Parade

Duik samen met uw Disney vrienden, gezeten op huizenhoge praalwagens, in een internationaal carnaval vol kleur en tradities! Disney ImagiNations Parade gaat al uw verwachtingen te boven. Het is gigantisch, het is nieuw, en het gebeurt in Disneyland Paris. Goede reis !

Main Street Electrical Parade

Van 8 juli tot en met 3 september. In Disneyland Paris duren de zomerdagen langer dan waar dan ook, want zodra de zon ondergaat, wordt de hemel opgelicht door een enorme kleurenexplosie. Het is de Main Street Electrical Parade met Tinkerbell’s Fireworks!

Halloween

Van 1 oktober tot en met 5 november. Grappen en grollen of lekkernijen! Alle gemeneriken van Disney zijn bij elkaar gekomen om u mee te nemen op een avontuur vol verrassingen… Welkom in Halloweenland. Het is “verschrikkelijk”. Het is Halloween, en dit heeft u nog nooit meegemaakt! En dat allemaal in Disneyland Paris.

Informatie

Bij de Cast Members
 • Alle Cast Members (het personeel van Disneyland Paris) staan tot uw dienst om uw vragen te beantwoorden.
In het hotel
 • Op uw kamer: ontvangstboekje met alle praktische gegevens over de diensten die het hotel biedt, televisiekanaal met informatie en actualiteiten over Disneyland Parijs.
 • Bij de informatiebalie of bij de conciergerie: reserverings van maaltijden, shows, golfbaan, excursies, …, showprogramma van Disney Village, dienstregeling van de pendelbussen naar het vliegveld, openingstijden van het park, informatie over de activiteiten van het hotel.
 • Bij de ingang van het themapark: aan het loket “Relations Visiteurs” algemene informatie en praktische inlichtingen over Disneyland Paris. In de kiosk informatie en toerisme op het plein voor het station.
 • In het themapark: in City Hall gelegen aan Town Square (Main Street USA) praktische inlichtingen, de aanvangstijden van de shows, reserveringen voor dinershows, en het achterlaten van berichten.

Met de gele Disneyland Paris pendelbussen

kunt u zicht onbeperkt gratis laten vervoeren: dagelijks van 6.30 tot 23.30 uur (tot 1.00 uur wanneer het park tot 23.00 uur geopend is) rijdt er elke 12 minuten een bus over het gehele complex (behalve naar het Disneyland Hotel, de Davy Crockett Ranch en de Golf Disneyland Paris)

Haltes vindt u bij de hotels en tegenover het treinstation bij de ingang van Disney Village.

Het bezoek aan het park

Dit is ongetwijfeld het mooiste moment van uw verblijf in Disneyland Paris! Vraag voor alle nodige informatie om uw bezoek te plannen, de Parkgids bij de Informatiebalie of de Conciergerie van uw hotel, de Informatiekiosk voor het treinstation, de ingang van het Park of de City Hall. U vindt in deze gids een plattegrond en de openingstijden van het themapark, de restaurants en de tijden van de voorstellingen.

WAAR KUNT U DE DISNEY FIGUREN ONTMOETEN?

U kunt ze de hele dag door vinden in de verschillende landen van het Park, en bij de voorstellingen en parade…

Raadpleeg de Parkgids om de aanvangstijden en locaties te kennen.

Opnieuw toegang

Als u het Park wilt verlaten en later op dezelfde dag wilt terugkomen, vraag dan aan de uitgang een (onzichtbare) Disney-stempel op uw hand en bewaar uw entreeticket. U kunt dan net zo vaak in het Park terugkomen als u wilt.

RONDLEIDING

U kunt een rondleiding met een gids reserveren, die vertelt over de geschiedenis en de architectuur van het Themapark. De rondleiding duurt ongeveer 2 uur. (groepen tot 25 personen).

Volwassenen: 50FF / 7,62€

Kinderen: 35FF / 5,34€

Wij raden u aan één dag van tevoren te reserveren op tel. 01 64 74 21 26 of bij de Informatiebalie of de Conciergerie van uw hotel.

ATTRACTIES SPECIAAL VOOR DE KLEINSTEN

Om u bezoek aan het Park te vereenvoudigen, hebben we de attracties op leeftijd ingedeeld: jonger dan 3 jaar, van 4 t/m 7 en van 8 t/m 11 jaar. Raadpleeg de parkgids.

GIDS VOOR GEHANDICAPTE GASTEN

Vraag deze gids (Engels, Duits, Frans) bij de City Hall of de informatiebalie of Conciergerie van uw hotel. Rolstoelen zijn te huur bij Town Square Terrace, vlakbij de hoofdingang van het Themapark (borgsom verplicht).

Voor blinde bezoekers zijn gidsen in braille te leen (in het Engels en Frans). Geleidehonden worden in het Park toegelaten, met uitzondering van bepaalde attracties.

Brunch met Disney figuren

Met deze Amerikaanse traditie in gezelschap van de Disney figuren begint de dag goed voor het hele gezin. Knutselen met ballonnen en schminken voor de kinderen, een onvergetelijk moment voor een foto! Onbeperkt genieten van een Amerikaans buffet met diverse vleeswaren, warme schotels, verschillende kaassoorten, croissants, fruit, diverse nagerechten. Drankjes en wijn zoveel u wilt, en een glas champagne inbegrepen voor de volwassenen.

In restaurant The Steakhouse elke zondag, vanaf 12.00 tot 15.00 uur. Volwassenen: 195FF / 29,73€. Kinderen van 3 t/m 11 jaar: 98FF / 14,94€. Onder de 3 jaar gratis.

Vieruurtje

Doe uw kinderen een plezier met een vieruurtje met de figuren uit “The Lion King” en “Jungle Book”.

Op het menu staan een heerlijk stuk taart, snoep, een warme of koude drank en een verrassing…

Dagelijks vanaf 16.30 uur (55FF / 8,38€) in Hakuna Matata Restaurant. Reservering (City Hall) aanbevolen.

Ontbijt in gezelschap van de Disney figuren

Begin je dag goed met een reusachtig ontbijt in gezelschap van de Disney figuren! Een smakelijk moment vol emoties! Een Amerikaans buffet met verschillende soorten broodjes, croissants, scrambled eggs, ham, muesli, vruchtensappen en warme dranken…

Volwassene: 95FF / 14,48€. Kinderen 70FF / 10,67€ (Deze prijzen zijn een toeslag op het Continentaal Ontbijt dat bij uw overnachting is inbegrepen)

Uitgaan in Disney Village

Disney Village, gelegen tegenover het Themapark, is een echte Amerikaanse boulevard die u zowel overdag als ’s avonds een veelheid aan uitgaansmogelijkheden biedt.

Het programma met de shows in Disney Village is verkrijgbaar bij de Informatiebalie of de Conciergerie van uw hotel, evenals in de Informatiekiosk op het plein voor het treinstation.

Winkelen

Souvenirs, kleding, cadeau’s of verwennerijtjes, de acht boetieks van Disney Village zijn tot middernacht geopend! Flaneer over de boulevard en snuffel om iets te vinden dat uw hartje begeert.

Restaurants en Bars

Tien restaurants en zes themabars zijn zeven dagen per week voor u geopend.

Naar muziek luisteren, meegesleept worden door een live concert

 • in Billy Bob’s Country Western Saloon
 • in Rock’n’Roll America

Videospel-galerij

De laatste videospelen, flipperkasten, vluchtsimulators, interactieve spelen, autoraces, ski’s, jetski’s, snowboards, …

Naar de film in Cinemas Gaumont

Dit bioscoopcomplex vlakbij Planet Hollywood bestaat uit 15 zalen, waarvan één met een groot scherm en een lasershow.

Hurricane’s. Dansen tot diep in de nacht. U waant zich in Florida. Toegang gratis als u in een hotel in Disneyland Paris logeert. Dagelijks van 23.00 tot 05.00.

Buffalo Bill’s Wild West Show

Een avondvullend Wild-West avontuur!

Gezeten in een arena, genietend van een cowboy festijn uit ouderwets serviesgoed, zult u uw adem inhouden bij dit verbijsterende schouwspel!

Duur: 1.30 uur. Om 18.30 en 21.30 (enkele dagen uitgezonderd). Volwassenen 325FF / 49,55€ – Kinderen (3 t/m 11 jaar) 195FF / 29,73€


Waar zullen we iets drinken?

Café Fantasia

Op de tweede verdieping van het Disneyland Hotel, een roze met wit “paleis” in Victoriaanse stijl. Een stijlvolle omgeving met gedempt licht en iedere avond een pianobar.

Captain’s Quarters

Tegenover de boetiek van de Newport Bay Club. Een elegante jachthaven in een vakantieoord in New England waar u kunt genieten van de meest exotische dranken.

Fisherman’s Wharf

Tegenover de receptie van de Newport Bay Club kunt u met plezier een glaasje drinken in deze gastvrije omgeving met uitzicht over Lake Disney.

New York City Bar

In de hal van Hotel New York, serveert deze bar een enorme keus aan cocktails vanaf 45FF / 6,86€. Stijlvolle sfeer met van donderdag t/m zaterdag live muziek met internationaal repertoire.

Red Garter Saloon

Aan Desperado Street, de hoofdstraat van Hotel Cheyenne. Neem, net als in een western, een drankje in de saloon waar country muziek klinkt: bourbon of een “Calamity Jane”?

Redwood Bar & Lounge

Aan Desperado Street, doet denken aan een paviljoen in een van Amerika’s nationale parken. Cocktails, gezelschapspellen, comfortabele leren fauteuils, … een ontspannen sfeer! Iedere vrijdag- en zaterdagavond live muziek.

Rio Grande Bar

Een halte in dit dorp van New Mexico vindt u in Hotel Santa Fe. U kunt in deze kleurrijke en feestelijke omgeving genieten van een Tequila Sunrise, een Sombrero of een Pink Cactus.

Saloon

Countrysfeer in de Saloon van de Davy Crockett Ranch, ’s avonds muzikale begeleiding.

Billy Bob’s Country Western Saloon

Een authentieke saloon uit Austin, Texas. Iedere avond like muziek vanaf 21.00 uur.

Sports Bar

Bekijk een wedstrijd in het gezelschap van andere sportfanaten: alle belangrijke sportevenementen worden via de satelliet uitgezonden.

Rock’n’Roll America

Laat u meevoeren op het ritme van de sixties, nippend aan een glaasje op de muziek van Elvis Presley of Chuck Berry.

Planet Hollywood

Alles is hier geïnspireerd op de filmwereld om van de glamour van Hollywood te genieten.

Rainforest Cafe

Geniet van een exotische cocktail gezeten op de poten van een giraffe of luipaard.

The Steakhouse

Een mooi omgebouwd pakhuis uit de tijd van de drooglegging.

De goede adresjes om te winkelen

Speciaal voor de verzamelaars

In vier boetieks zijn voorwerpen uit de “Walt Disney Classics Collection” en “cells” verkrijgbaar.

 • Harrington’s Fine China and Porcelains
 • Galerie Mickey (Disneyland Hotel)
 • Disney Gallery (Disney Village)
 • New York Boutique (Hotel New York)

Uw foto in een tekenfilm

Bij Town Square Photography kunt u zich laten fotograferen in een studio. Uw foto wordt ingebracht in een plaatje van één van uw favoriete tekenfilms.

Express fotoservice

U kunt uw filmrolletjes afgeven bij Town Square Photography, bij Star Traders, bij Sir Mickey’s en bij Thunder Mesa. Binnen twee uur worden zij ontwikkeld.

Filmrolletjes, films, wegwerpcamera’s

Te koop bij Town Square Photography, bij Sir Mickey’s en bij Constellations.

Verhuur van fototoestellen en videocamera’s

Bij Town Square Photography aan het begin van Main Street USA. Borgsom en identiteitsbewijs gevraagd.

In de hotels

In Disney Village

 • Disney Gallery
 • Buffalo Trading Company
 • Hollywood Pictures
 • Planet Hollywood
 • Team Mickey
 • Disney Store
 • World of Toys
 • Rainforest Cafe

Disney Promenade

Laat een teken van uw aanwezigheid in deze sprookjeswereld achter!

Om in de magische wereld van Disneyland Paris opgenomen te worden, kunt u uw naam in een tegel laten graveren die op een sprookjesachtige plaats gelegd wordt: de Disney Promenade.

Een reactie achterlaten

Translate this website